Πολιτική Προστασίας Απορρήτου και Προσωπικών Δεδομένων

Η MSDΑΦΒΕΕ (εφεξής «MSD ΑΦΒΕΕ», «εμείς», «μας») επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα με βάση την παρούσα Πολιτικής Απορρήτου και  τους κανόνες για την προστασία προσωπικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 (ο «ΓΚΠΔ»), του ν. 4624/2019 με εφαρμοστικά μέτρα για τον ΓΚΠΔ στην Ελλάδα, καθώς και κάθε άλλης νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων («Νομοθεσία περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»).

Σας ζητούμε να διαβάσετε και να κατανοήσετε την παρούσα Πολιτική Απορρήτου, προκειμένου να είστε ενήμεροι σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις πρακτικές και πολιτικές απορρήτου μας, παρακαλούμε ανατρέξτε στις δεσμεύσεις μας σχετικά με το απόρρητο στο https://www.msdprivacy.com/gr/gr/index.html.

Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου σας ενημερώνει σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από την MSD ΑΦΒΕΕ, ως Υπεύθυνο Επεξεργασίας, στο πλαίσιο του ιστοτόπου https://dmc-front-end-package.mrk-mdlwr.com/v1.12.x/gr/index.html Ιστότοπος»).

Ποια δεδομένα συλλέγονται και για ποιο σκοπό;

Η MSDΑΦΒΕΕ συλλέγει προσωπικά δεδομένα μέσω του Ιστοτόπου με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Διαδικασία Εγγραφής και Χρήση Υπηρεσιών: Η MSD ΑΦΒΕΕ συλλέγει προσωπικά δεδομένα που εσείς εισάγετε κατά την εγγραφή σας στον Ιστότοπο μέσω της συμπλήρωσης του ηλεκτρονικού εντύπου εγγραφής. Τα στοιχεία που συλλέγονται πιθανόν να περιλαμβάνουν πληροφορίες σύνδεσης, όπως την ηλεκτρονική διεύθυνση σας, τον κωδικό πρόσβασης, πληροφορίες ταυτοποίησης, όπως το ονοματεπώνυμό σας, τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου καθώς και επαγγελματικές πληροφορίες, όπως το επάγγελμά σας και την ειδικότητά σας. Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι απαραίτητη για την εγγραφή σας στον Ιστότοπο, για την  παροχή των υπηρεσιών που έχετε ζητήσει, την ανταπόκριση στα ερωτήματά σας, για την επεξεργασία των αιτημάτων σας (π.χ. μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας που βρίσκεται στο msdhealthnews.gr) με σκοπό την εξυπηρέτησή σας συνολικά, καθώς και κάθε περαιτέρω επικοινωνία για θέματα που αφορούν ιατρικές πληροφορίες και αναφορά ποιοτικών παραπόνων και ανεπιθύμητων ενεργειών για τα προϊόντα μας. Η MSD ΑΦΒΕΕ επεξεργάζεται τα δεδομένα σας κατόπιν ενημέρωσής σας για τους όρους Χρήσης και σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική, την οποία αποδέχεστε εφόσον καταχωρήσετε τα στοιχεία σας για την εγγραφή σας καθώς και την παροχή υπηρεσιών μέσω των ιστοτόπων της MSD ΑΦΒΕΕ. Η σύνδεσή σας στη διαδικτυακή πύλη https://www.msdhealthnews.gr πραγματοποιείται με τους ίδιους κωδικούς εγγραφής.
  • MSD Health News.gr: Το msdhealthnews.gr είναι μία πύλη για επαγγελματίες υγείας μέσω της οποίας, αφού εγγραφείτε, σας παρέχουμε ιατρικές εκπαιδευτικές και συναφείς υπηρεσίες και ενδέχεται να σας στέλνουμε ιατρικές πληροφορίες, προσκλήσεις σε εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, άρθρα και έρευνες. Ειδικότερα, η MSD ΑΦΒΕΕ σας παρέχει δωρεάν μέσα από το msdhealthnews.gr τις εξής υπηρεσίες: τη «Βάση Δεδομένων Φαρμάκων» (DRI online), την «Ιατρική Βιβλιοθήκη», (Alexandria online medical library) και τα «Ιατρικά Νέα».

    Σε περίπτωση που έχετε χορηγήσει τη συγκατάθεσή σας για την αποστολή προωθητικών επικοινωνιών, επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για τον εν λόγω σκοπό, εκτός εάν μας ενημερώσετε ότι δεν επιθυμείτε πλέον να λαμβάνετε τις σχετικές επικοινωνίες, πατώντας το πλήκτρο «διαγραφή» σε οποιοδήποτε από τα μηνύματα που σας αποστέλλουμε ή επικοινωνώντας μαζί μας στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου euprivacydpo@msd.com.

    Σας παρέχουμε επίσης τη δυνατότητα να κοινοποιείτε μέσω του msdhealthnews.gr επιστημονικό υλικό (π.χ. άρθρα, δημοσιεύσεις κλπ.) του ενδιαφέροντός σας σε άλλους συναδέλφους σας. Προς τούτο, διατίθεται ηλεκτρονική φόρμα στο msdhealthnews.gr, όπου μπορείτε να πληκτρολογήσετε τα στοιχεία σας (όνομα και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), τα αντίστοιχα στοιχεία ενός συναδέλφου σας (όνομα και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) και τα τυχόν σχόλιά σας. Αμέσως μετά, αποστέλλεται σχετικό μήνυμα στον παραλήπτη επαγγελματία υγείας, όπου προσκαλείται να επιλέξει τον σύνδεσμο που περιλαμβάνεται στο μήνυμα, προκειμένου να εγγραφεί στον Ιστότοπο και να αναγνώσει το υλικό που βρίσκεται αναρτημένο στο msdhealthnews.gr.

  • Cookies: Εκτός από τα cookies που είναι αναγκαία για τη λειτουργία των ιστοτόπων, συλλέγουμε, εφόσον δώσετε τη συγκατάθεσή σας και cookies που μας βοηθούν να κάνουμε την εμπειρία σας στους ιστοτόπους μας πιο αποτελεσματική σχετικά με τις προτιμήσεις σας και εξυπηρετούν κατά περίπτωση διαφορετικές λειτουργίες. Μπορούν να μας βοηθήσουν να θυμόμαστε το όνομα χρήστη και τις προτιμήσεις σας, να αναλύουμε πόσο καλά λειτουργούν οι ιστότοποί μας και μας δίνουν τη δυνατότητα να σας προτείνουμε περιεχόμενο που πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι το πιο σχετικό με βάση τα ενδιαφέροντά σας. Τα περισσότερα cookies ταυτοποιούν τον διαδικτυακό φυλλομετρητή της συσκευής σας, εντούτοις, ορισμένα συνδέονται με άλλες προσωπικές πληροφορίες που συλλέγουμε κατά την περιήγησή σας από ή σχετικά με εσάς, όπως για παράδειγμα την ανταπόκρισή σας ή μη στα μηνύματα τα οποία λαμβάνετε από την MSD ΑΦΒΕΕ. Τέτοιου είδους επεξεργασία δεδομένων ενδέχεται να υποδεικνύει ότι εφαρμόζουμε αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, προκειμένου να ορίσουμε τις προτιμήσεις σας και έτσι να σας αποστέλλουμε διαφημιστικό υλικό και πληροφορίες που ταιριάζουν στις προτιμήσεις σας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα cookies παρακαλούμε ανατρέξτε στο https://www.msdprivacy.com/gr/gr/cookie-privacy-policy.html.

Πώς υπόκεινται σε επεξεργασία τα δεδομένα σας;

Η MSD ΑΦΒΕΕ επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα μόνο για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν, όπως αυτοί καθορίζονται ανωτέρω, και τα προσωπικά δεδομένα είναι διαθέσιμα μόνο σε εξουσιοδοτημένους εργαζομένους που κατέχουν θέση που απαιτεί την εκ μέρους τους επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, προκειμένου να εκτελέσουν την εργασία τους. Τα προσωπικά δεδομένα υπόκεινται σε επεξεργασία για όσο χρονικό διάστημα είναι αναγκαίο για κάθε συγκεκριμένο σκοπό και σε κάθε περίπτωση για όσο χρόνο απαιτείται βάσει της νομοθεσίας και σύμφωνα με την πολιτική διατήρησης δεδομένων.

Η MSD ΑΦΒΕΕ λαμβάνει τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων και για την διασφάλιση της πρόσβασης μόνο σε εξουσιοδοτημένα πρόσωπα, σύμφωνα και με την πολιτική για την ασφαλή επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων.

Διαβιβάζονται ή κοινοποιούνται δεδομένα σε τρίτους;

Δεν κοινοποιούμε προσωπικά δεδομένα σε τρίτους για να τα επεξεργασθούν αυτοτελώς, εκτός εάν αυτό απαιτείται από την εφαρμοστέα νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένης της Νομοθεσίας περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Tα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται να διαβιβαστούν και να υπαχθούν σε επεξεργασία από τρίτους παρόχους που εκτελούν υπηρεσίες για την MSD ΑΦΒΕΕ, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα οι εν λόγω εταιρείες να παρέχουν τις υπηρεσίες που ζητήθηκαν από την MSD ΑΦΒΕΕ.

Στις εν λόγω εταιρείες παρέχονται μόνο προσωπικά δεδομένα που είναι απαραίτητα για την εκπλήρωση των ανωτέρω καθορισμένων σκοπών. Όλοι οι τρίτοι πάροχοι πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες μας, να τηρούν τα ισχύοντα έγγραφα συμφωνητικά επεξεργασίας δεδομένων και οποιαδήποτε άλλα συμφωνητικά έχουν συναφθεί μεταξύ της MSD ΑΦΒΕΕ και των εν λόγω τρίτων παρόχων, να εφαρμόζουν κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και να συμμορφώνονται με την εφαρμοστέα Νομοθεσία περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Επιπρόσθετα, τα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται να διαβιβασθούν σε Αρχές και άλλους φορείς, όπως απαιτείται για την συμμόρφωση με τις έννομες υποχρεώσεις μας.

Μπορεί επίσης να κοινοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε άλλες θυγατρικές της MSD ΑΦΒΕΕ και συνδεδεμένες εταιρείες, όπως επίσης και σε επαγγελματικούς συνεργάτες μας, μόνο σε περιπτώσεις που η κοινοποίηση αυτή είναι απαραίτητη για την εξυπηρέτησή σας στο πλαίσιο της συνεργασίας μας. Όλες οι εν λόγω εταιρείες δεσμεύονται από τις ίδιες υποχρεώσεις προστασίας δεδομένων όπως η MSD ΑΦΒΕΕ.

Πού υπόκεινται σε επεξεργασία τα δεδομένα σας;

Επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα σε διακομιστές εντός ΕΕ/ΕΟΧ. Σε περίπτωση που χρειασθεί να διαβιβασθούν δεδομένα σε χώρες εκτός ΕΕ/ΕΟΧ, θα εφαρμόζουμε κατάλληλες εγγυήσεις σύμφωνα με τον ΓΚΠΔ, προκειμένου να διασφαλίζουμε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα παραμένουν προστατευμένα και ασφαλή (π.χ. τυποποιημένες συμβατικές ρήτρες κλπ.).

Ποια είναι τα δικαιώματα και οι επιλογές σας;

Έχουμε νόμιμη υποχρέωση να διασφαλίζουμε ότι οι πληροφορίες σας διατηρούνται ακριβείς και επικαιροποιημένες. Σας προτρέπουμε να μας παρέχετε την συνδρομή σας ώστε να συμμορφωνόμαστε με την εν λόγω υποχρέωση, διασφαλίζοντας ότι μας ενημερώνετε για τυχόν αλλαγές στις πληροφορίες σας και/ή για αναπροσαρμογές στις προτιμήσεις σας μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο euprivacydpo@msd.com.

Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να διακόψετε την εγγραφή σας σε εμάς καθώς και να ασκήσετε τα δικαιώματά σας ως ακολούθως:

  • Δικαίωμα πρόσβασης και διόρθωσης: Μπορείτε να ζητήσετε πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα. Αυτό περιλαμβάνει π.χ. το δικαίωμα να ενημερώνεστε εάν υπόκεινται σε επεξεργασία ή όχι προσωπικά δεδομένα σχετικά με εσάς, ποια προσωπικά σας δεδομένα είναι αυτά, τους σκοπούς της εν λόγω επεξεργασίας και κάθε άλλη πληροφορία περιλαμβάνεται στο άρθρο 13 και 14 του ΓΚΠΔ. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε την διόρθωση τυχόν ανακριβών ή ελλιπών προσωπικών δεδομένων.
  • Δικαίωμα διαγραφής: Μπορείτε να ζητήσετε την διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων, π.χ. εάν τα προσωπικά δεδομένα δεν είναι πλέον απαραίτητα για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχτηκαν, εάν η επεξεργασία είναι παράνομη, εάν τα προσωπικά δεδομένα πρέπει να διαγραφούν προκειμένου να μπορέσουμε να συμμορφωθούμε με νόμιμη απαίτηση ή σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση προβλέπεται από το άρθρο 17 του ΓΚΠΔ.
  • Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας: Μπορείτε να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας όπου εφαρμόζεται μία εκ των οριζόμενων περιπτώσεων στο άρθρο 18 του ΓΚΠΔ, π.χ. εάν αμφισβητείτε την ακρίβεια των προσωπικών σας δεδομένων ή εάν εμείς δεν χρειαζόμαστε πλέον τα προσωπικά σας δεδομένα για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν, άλλα εσείς τα απαιτείτε για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών σας αξιώσεων.
  • Δικαίωμα εναντίωσης: Μπορείτε να εναντιωθείτε σε ορισμένες επεξεργασίες προσωπικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης για παράδειγμα της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων για διαφημιστικούς σκοπούς ή άλλως όταν στηρίζουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων στο έννομο συμφέρον μας.
  • Δικαίωμα στην φορητότητα των δεδομένων: Εάν προσωπικά δεδομένα σχετικά με εσάς, που εσείς οι ίδιοι έχετε παράσχει, υπόκεινται σε επεξεργασία αυτόματα βάσει της συγκατάθεσής σας ή βάσει σύμβασης ανάμεσα σε εσάς και την MSD ΑΦΒΕΕ, μπορείτε να ζητήσετε να λάβετε τα δεδομένα σας σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο και μπορείτε επίσης να ζητήσετε την διαβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εάν αυτό είναι τεχνικά εφικτό.
  • Δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσής σας: Σε περιπτώσεις που η επεξεργασία βασίζεται στην συγκατάθεσή σας, έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας για αυτήν την επεξεργασία ανά πάσα στιγμή, χωρίς ωστόσο να επηρεάζεται η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση πριν την ανάκλησή της.
Μπορείτε να ασκήσετε οιοδήποτε εκ των ανωτέρω δικαιωμάτων σας ανά πάσα στιγμή, υποβάλλοντας το αίτημά σας εγγράφως στην ηλεκτρονική διεύθυνση euprivacydpo@msd.com.

Σημειώνεται ότι ενδέχεται να υπάρξουν περιπτώσεις, όπου η υποχρέωσή μας για εμπιστευτικότητα και άλλες υποχρεώσεις μας βάσει της εφαρμοστέας νομοθεσίας μπορεί να μας απαγορεύουν να κοινοποιήσουμε ή να διαγράψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα ή να μας εμποδίζουν με διαφορετικό τρόπο από το να εκπληρώσουμε το αίτημά σας. Πέραν των περιπτώσεων που απαγορεύονται από τη Νομοθεσία περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ενδέχεται να αρνηθούμε την επιλογή σας, σε περιπτώσεις που ένα συγκεκριμένο αίτημα θα παρεμπόδιζε την εταιρεία μας στη δυνατότητά της: (1) να συμμορφώνεται με νόμιμη υποχρέωση, συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης που απαιτείται να κοινοποιούμε προσωπικές πληροφορίες σε απάντηση νομίμων αιτημάτων δημοσίων αρχών και να ανταποκρινόμαστε σε απαιτήσεις εθνικής ασφάλειας ή επιβολής του νόμου, (2) να διερευνά, θεμελιώνει ή υποστηρίζει νόμιμες αξιώσεις της και (3) να εκτελεί συμβάσεις, να διαχειρίζεται σχέσεις ή να συμμετέχει σε άλλες επιτρεπόμενες επιχειρηματικές δραστηριότητες που συνάδουν με τις αρχές της διαφάνειας και του περιορισμού του σκοπού και οι οποίες συνήφθησαν στηριζόμενες σε πληροφορίες σχετικά με τα εν λόγω πρόσωπα, όπως επίσης και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση επιτρεπόμενη από την Νομοθεσία περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Χωρίς καθυστέρηση και σε κάθε περίπτωση εντός τριάντα (30) εργάσιμων ημερών από τη λήψη τέτοιου αιτήματος, θα συντάξουμε και θα σας γνωστοποιήσουμε τυχόν απόφαση να αρνηθούμε να ενεργήσουμε επί του αιτήματος, σύμφωνα με τη Νομοθεσία περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομέων και την παρούσα Πολιτική. Η προθεσμία αυτή δύναται να παραταθεί κατά δύο ακόμη μήνες, εφόσον απαιτείται, μετά από σχετική έγγραφη αιτιολογημένη ενημέρωσή σας.

Τέλος, εάν επιθυμείτε να υποβάλλετε καταγγελία σε εθνική εποπτική αρχή σχετικά με την εκ μέρους μας επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να το πράξετε επικοινωνώντας με την τοπική σας αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων («τοπική» υπό την έννοια του τόπου διαμονής ή εργασίας σας ή του τόπου όπου έλαβε χώρα η φερόμενη παραβίαση δεδομένων). Αρμόδια Αρχή στην Ελλάδα είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) (Λεωφόρος Κηφισίας 1-3, 115 23 Αθήνα, Ελλάδα / διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου/E-mail: contact@dpa.grwww.dpa.gr).

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η MSD ΑΦΒΕΕ είναι ο υπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων για τους σκοπούς που περιγράφονται ανωτέρω. Μπορείτε να βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας του αρμόδιου τμήματος της MSD στο www.msd.gr. Εάν έχετε οποιοδήποτε παράπονο, ερώτηση ή ζήτημα σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από την MSD ΑΦΒΕΕ, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO) στη διεύθυνση:  euprivacydpo@msd.com  

Επικαιροποίηση της Πολιτικής Απορρήτου

Ο χρήστης θα πρέπει να διαβάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα την παρούσα Πολιτική Απορρήτου για να ενημερώνεται σχετικά με οποιαδήποτε αλλαγή πραγματοποιείται. Η παρούσα Πολιτική θα είναι πάντοτε σε συμφωνία με τους εφαρμοστέους κανόνες δικαίου. Η MSD ΑΦΒΕΕ διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης ή συμπλήρωσης της παρούσας Πολιτικής, για παράδειγμα, προς συμμόρφωση με τις νέες απαιτήσεις που επιβάλλονται από την ισχύουσα νομοθεσία ή τις τεχνικές απαιτήσεις. Η επικαιροποιημένη Πολιτική Απορρήτου θα αναρτάται στον Ιστότοπο, ενώ σε περίπτωση ουσιωδών μεταβολών η MSD ΑΦΒΕΕ θα σας ενημερώνει με κάθε πρόσφορο μέσο, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) όπου κρίνεται απαραίτητο.

Τελευταία Ενημέρωση στις 27/03/2020